Garra rufa -kalat ovat karppikalojen heimoon (Cyprinidae) kuuluvia makeanveden kaloja. Se on myös "doctor fish"-nimellä tunnettu hampaaton "näykkijä". Garra Rufaa tavataan Turkissa, Syyriassa ja Irakissa, missä ne luontaisesti elävät joissa ja puroissa.

Tohtorikalahoito parantaa pintaverenkiertoa ja antaa helpotusta kylmiin jalkoihin sekä vähentää ja pehmentää kantapäiden ja päkiöiden paksuuntunutta ihoa.

Vaikka jalat pestään aina ennen hoitoa, toivomme kalojen hyvinvoinnin takia ettei jalkoja rasvattaisi edellisenä iltana. Myöskään itseruskettavia aineita tai lääkevoiteita ei voi käyttää ennen kalahoitoja.

Jos iho on rikki tai jalka- tai kynsisieni vaivaa, ei hoitoon voi tulla! Myös ns. huumeresepteillä määrättyjen huumaavien ja vahvojen kipulääkkeiden käyttö saattaa vahingoittaa kaloja, eikä tällöin voi tulla kalahoitoihin.

Garra rufa erittää Dietanoli-nimistä entsyymiä, joka edistää solujen uusiutumista. Vuonna 2000 ihotautilääkäri Sedat Ozcelik julkaisi "The Journal Of Dermatology" -lehdessä tutkimuksen Garra rufa -kalojen käytöstä psoriasis-potilaiden hoidossa. Hoidolla on jopa nimi: Ichtyotherapy ja se on määritelty kalan käytöksi sairauden hoitoon.

Garra rufa näykkii kuollutta ihosolukkoa samalla antaen kevyttä hierontaa, joka vilkastuttaa verenkiertoa. Hoito on erittäin rentouttavaa ja sopii myös lapsille.

Tervetuloa!